Kredyty studenckie - Informacje ogólne

Forum

Stypendia oraz kredyt studencki a poręczenie (120909)
Zapoznałem się z informacją umieszczoną w tym miejscu Kredyty i pożyczki studenckie - Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Przemyślu jednak wciąż mam kilka pytań. 1. W jaki sposób liczony jest dochód na osobę w rodzinie? W moim wypadku sytuacja przedstawia się następująco - matka pobiera emeryturę, zaś ojciec jest pozbawiony władzy rodzicielskiej i płaci na mnie (a raczej fundusz alimentacyjny) alimenty. Ponadto mam dwóch pełnoletnich braci w wieku 40+ (jeden z nich otrzymuje rentę, a drugi założył własną rodzinę). Dochody których z ww. osób należy uwzględnić? 2. W wypadku wyrażenia chęci otrzymania poręczenia przez Bank Gospodarstwa Krajowego bank wciąż wymagał będzie poręczenia od osoby prywatnej? Raczej na poręczenie BGK w wysokości 100% nie miałbym co liczyć, ale 70% jak najbardziej. Jakiej wysokości (mniej-więcej, gdyż doskonale rozumiem, że podanie konkretnej kwoty, to kwestia banku i stawianych przez nich warunków) dochody musiałby otrzymywać ten poręczyciel, by mógł zostać uwzględniony? 3. Jeśli zaś chodzi o stypendia socjalne (np. na PWr), to jak przedstawia się wyliczanie dochodu? Dochód pełnoletniego rodzeństwa musi być brany pod uwagę nawet jeśli nie żyje ono na wspólnym "garnuszku"? Co z ojcem w takiej sytuacji?
(więcej...)

1
kredyt studencki (michna)
moja siostra podczas okresu swoich studiow brala kredyty studenckie. musi zaczac je splacac od momentu skonczenia studiow. skonczyla studia a jej kredyt urosl do 25 tysiecy zlotych. czy mozna pisac petycje ktora umozliwilaby odroczenie platnosci do momentu az znajdzie prace. moze istnieje jakas mozliwosc umozenia czesci dlugu? jest w bardzo ciezkiej sytuacji finansowej i bedzie miala ogromne problemy zeby splacic ten kredyt. ma ktos moze jakies informacje?
(więcej...)

1

Dodaj nowy temat:

Tytuł:
Autor:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Które zwierze szczeka: pies czy kot?

Artykuły

więcej artykułów
JW Construction mieszkania
J.W. Construction Holding liczy na sprzedaż ponad 2500 mieszkań w 2012 roku, a obecnie we wszystkich projektach gotowych do rozpoczęcia ma 4200 mieszkań, poinformował wiceprezes spółki Tomasz P......
2012-01-19 11:30:31

MobileFormats
Liderzy działających w branży premium SMS nie liczą już na powrót megaloterii i przesuwają środek ciężkości w stronę partnerów z lepszym wizerunkiem, czyli znanych marek dysponujących sp......
2012-01-18 13:54:18

MobileFormats
Liderzy działających w branży premium SMS nie liczą już na powrót megaloterii i przesuwają środek ciężkości w stronę partnerów z lepszym wizerunkiem, czyli znanych marek dysponujących sp......
2012-01-18 12:02:55

TelePolska
TelePolska Sp. z o.o. to niezależny operator telekomunikacyjny. Klientom biznesowym oferuje funkcjonalne rozwiązania telekomunikacyjne obniżające koszty i umożliwiające większ?......
2012-01-05 15:30:05

TPA Horwath
?Restrukturyzacje spółek kapitałowych. Aspekty podatkowe? to publikacja adresowana do osób odpowiedzialnych za restrukturyzacje holdingów i rozliczenia podatkowe w średnich i dużych przedsi......
2012-01-05 13:04:52

więcej artykułów
    • R   e   k   l   a   m   a

• Forum
    • Zapoznałem się z informacją umieszczoną w tym miejscu Kredyty i pożyczki studenckie - Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Przemyślu jednak wciąż mam kilka pytań. 1. W jaki sposób liczon...(więcej)
    • moja siostra podczas okresu swoich studiow brala kredyty studenckie. musi zaczac je splacac od momentu skonczenia studiow. skonczyla studia a jej kredyt urosl do 25 tysiecy zlotych. czy mozna pisac pe...(więcej)

Zamknij X
    Pobierz odtwarzacz Adobe Flash Player